четвртак, 5. јун 2014.

Brzi hleb





Nemate hleba u kući a nemate ni vremena da čekate da testo nadolazi za hleb. Ovaj hleb se sprema tačno 30 minuta i jako je mekan i ukusan. Dovoljno je za 3 - 4 osobe.

Potrebno je:

250 gr jogurta
1 jaje
1/2 kašičice šećera
280 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
2/3 kašičice soli

Priprema:


Prvo uključiti rernu na 200 stepeni da se greje.
U posudi izmešati jogurt ( jogurt da ne bude redak, vodenast nego gust), 1 jaje, 1/2 kašičice šećera, 280 gr brašna, prašak za pecivo i so. Dobro izmešati, testo je mekano i lepljivo. Pomislite treba još brašna ali ne tako treba da je testo.





U medjuvremenu se rerna zagrejala. Posudu prečnika 20 cm pouljiti staviti u rernu da se dobro zagreje.
Izvaditi zagrejanu posudu, staviti testo poravnjati i peći 15 - 20 minuta.






















Нема коментара :

Постави коментар