среда, 27. август 2014.

Torta sa čokoladnim keksom





Brzo se sprema  sa  ukusom čokolade i pečenih lešnika

Potrebno je:

400 gr čokoladna  keksa
2 dcl mleka

Za fil 1:

5,5 dcl mleka
4 kašike šećera
2 kesice  vanilin šečera
2 pudinga od vanile
150 gr maslaca
100 gr šećera u prahu
100 gr pečenih lešnika

Za fil 2:

200 gr šlag krema u prahu
2 dcl gazirane vode
200 gr kisele pavlake

Priprema:

Napraviti fil 1. U posudu staviti 7 dcl mleka , 4 kašike šećera i 2 vanilin šećera da vri. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 1/2 dcl mleka, dodati u vruće mleko kuvati dok se ne zgusne.
Kad se ohladi dodati umućeno 150 gr maslaca sa 100 gr šećera u prahu i 100 gr pečenih krupno mlevenih lešnika.
Napraviti fil 2. Umutiti šlag kremu sa gaziranom vodom i dodati 200 gr kisele pavlake.
Uzeti keks "Zlatni pek sa medom"  sa jedne strane preliven kakao prelivom.
Keks sa jedne strane gde nije preliv umakati u mleko ( malo duže da stoji da bi keks omekšao jer je čvršči od ostalog keksa), poredjati na tacnu 2 x8 komada. Premazati sa filom 1, pa filom 2. Tako raditi sa svim keksom i filom.
Imamo 4 reda keksa sa filom 1 i 2.
Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom iz 2 kesice. Ostaviti preko noći da omekša i seći.