среда, 8. јул 2015.

Čokoladno voćno zadovoljstvo






Potrebno je:

Za koru:

3 jaja
200 gr šećera
80 ml ulja
120 ml mleka
50 gr kakaoa
200 gr brašna
prstohvat soli
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ruma
 300 gr očišćenih višanja

Za fil:

4 dcl slatke pavlake
200 gr čokolade
1/2 dcl ruma

Za ukrašavanje;

2 šlag krema od čokolade
100 gr  euroblok čokolade

Priprema:

Umutiti 3 jaja sa 200 gr šećera, dodati ulje, mleko, rum, kakao, brašno, prstohvat soli, prašak za pecivo i na kraju umešati očišćene višnje.
Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 20- 25 minuta. Koru ohladiti.
U posudu staviti 4 dcl pavlake 1/2 dcl ruma i 200 gr čokolade. Zagrevati na tihoj vatri da se čokolada istopi( masa ne sme da provri). Prohladiti ostaviti u frižider da se dobro ohladi i umutiti mikserom da dobijemo kremu.
Hladnu koru staviti u kalup sa obručem prečnika 28 cm preko staviti umućen fil sa slatkom pavlakom i čokoladom.
Umutiti 2 kesice šlag krema po upustvu na kesici i premazati tortu. Po vrhu staviti rendanu euroblok čokoladu.