петак, 4. септембар 2015.

Pileće šnicle iz rerne




Šnicle i ako su pečene ostaju sočne.

Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
1/2 dck ulja
2 čena belog luka
1 kašičica meda
1 kašika jabukovog  sirćeta
so, mleveni biber
50 gr prezle
50 gr parmezana
2 kašike susama

Priprema:

Belo pileće meso iseći na šnicle i blago istući čekićem i utrljati so i mleveni biber.
Zagrejati ulje staviti 2 čena belog luka grejati 1 - 2 minuta da ulje primi miris belog luka, dodati 1 kašičicu meda da se istopi, skinuti sa vatre izvaditi beli luk a dodati 1 kašiku jabukovog sirćeta.
Pomešati prezlu, parmezan i susam.
Šnisle prvo uvaljati u smesu sa uljem pa u prezlu i parmezan, staviti  u pleh obložen papirom.
Peći na 180 stepeni 25 - 30 minuta.









Potkovice sa cimetom




Super uz čaj i kafu. Od ove količine testa izadje 32 potkovice.

Potrebno je:

100 gr masti
250 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
4 kašike tople vode

Za valjanje:

50 gr braon šećera
1 kašičica cimeta

Priprema:

U posudu staviti mast i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mesiti rukama da mast upije brašno, dobićemo mrvičasto testo, dodati topu vodu i još mesiti da se testo lepo sjedini. Ostaviti u frižider da stane 15-20 minuta.
U posudu izmešati smedji šećer i cimet.
Odstajalo testo podeliti na 32 loptice svaku razvaljati u prutić pa saviti u potkovicu, uvaljati u mešavinu šećera i cimeta, staviti u pleh obložen papirom i peći na 180 stepeni 10 - 15 minuta.