четвртак, 10. септембар 2015.

Punjene paprike sa mesom i krompirom





Potrebno je:

11 - 13  paprika srednje veličine
300 gr mlevenog mesa
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 šargarepa
so, mleveni biber
1 kašika crvene mlevene paprike
1 kašika seckanog peršuna
2 kašike paradajz pirea
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
voda

Priprema:

U posudu staviti mleveno meso, rendan krompir, sitno seckan crni i beli luk, rendanu šargarepu, so, mleveni biber, mlevenu crvenu papriku i seckani peršun. Masu dobro izmešati rukom.
Paprike oprati i očistiti od drščica i semenki.
Masom puniti paprike i stavljati u pouljenu posudu za pečenje.
Izmešati 2 kašike paradajz pirea, 2 kašike kisele pavlake, dodati oko 5 dcl tople vode, preliti paprike i peći na 180 stepeni 30 minuta. Izmešati 1 kašiku gustina sa 3-4 kašike vode dodati u sos od paprika protresti posudu  da se izmeša, vratiti u rernu i peći još 30 minuta.