понедељак, 9. новембар 2015.

Pečena piletina s bundevom




Potrebno je:

500 gr belog pilećeg mesa
700 gr bundeve
1/2 dcl jabukovog sirćeta
1 kašika meda
3  kašike vode
2 zrna karanfilića
1 čen belog luka
1/2 kašičice djumbira u prahu
1/2 kašičice suvog ruzmarina
2 kašike maslinovog ulja
so, mleveni biber

Priprema:

Belo pileće meso iseći na štapiće posoliti i pobiberiti.
Bundevu oguliti i iseći na kocke i posoliti.
U posudu staviti jabukovo sirće, vodu, med, ruzmarin, djumbir, pasiran čen belog luka, ulje, zdrobljeni karanfilić ( zdrobiti čekićem za meso), staviti na vatru da proključa.
Pomešati skupa piletinu i bundevu, preliti sa toplom smesom izmešati i ostaviti da stane 30 minuta na hladnom mestu.
Staviti u podmazanu uljem posudu za pečenje i peći na 200 stepeni 40 minuta.