субота, 30. јануар 2016.

Riblje pljeskavice






Potrebno je:

500 gr fileta  oslića
500 gr krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 manja crvena paprika
2 jaja
50 gr prezle
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
2 dcl belog vina

Priprema:

Poluodmrznute filete oslića iseckati na kockice i do kraja odmrznuti, dodati 2 dcl belog vina i kuvati od kad provri 5 minuta. Dobro ocediti od tečnosti.
Krompir skuvati i usitniti kao za pire, dodati ocedjene filete, papriku seckanu na kockice, peršun, so, mleveni biber, prezlu i 2 jaja.
Masu dobro izmešati i ostaviti da stane 1 sat u friđideru.
Praviti pljeskavice uvaljati u brašno i prđiti u ulju sa jedne i druge strane.
Služiti uz tartar sos.

Tartar sos

Potrebno je:

1 jaje
150 ml ulja
1 kašičica jabukovog sirčeta
1 kašičica senfa
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
180 gr kisele pavlake
4 kisela krastavca

Priprema:

U teglu staviti 1 jaje, ulje, sirće, senf, šećer, so i štapnim mikserom umutiti majonez.
Dodati kiselu pavlaku i sitno seckan kiseli krastavac. Izmešati i dobro rashladiti u friđideru.