среда, 3. фебруар 2016.

Piletina u kiselo- slatkom sosu





Potrebno je:

500 gr pilećih bataka ( 4 komada)
2 glavice crnog luka 
1 kisela paprika  ( paprika iz turšije)
so, mleveni biber
2 kašike ulja

Za sos:

3 kašike kečapa
4 kašike balzamiko sirćeta
1 kašika rendanog korena djumbira
3 čena belog luka
1 kašika meda

Priprema:

Na 2 kašike ulja pržiti sa svih strana batake,posoliti i pobiberiti.
Izvaditi iz posude i na istom ulju pržiti 2 glavice sitno seckanog  crnog luka, dodati batake i 2 dcl tople vode. Poklopiti i na tihoj vatri dinstati 30 minuta.
Za to vreme napraviti sos. U posudu staviti 3 kašike kečapa, 4 kašike balzamiko sirćeta, rendani koren djumbira, 3  čena belog luka protisnuta na spravicu za beli luk i 1 kašiku meda, izmešati.
Kad se piletina izdinsta preliti sa sosom,  dodati 1 kiselu seckanu papriku i na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Posuti seckanim peršunom.
Servirati uz krompir pire.